Hotsauce bereiding

Hoe onze hotsauce bereid wordt.

Na de oogst van de chilipepers start het proces van de sauce bereiding. Zoals wij onze chilipepers telen, zo maken wij ook onze hotsauce, wat in de bereiding betekend zonder onnatuurlijke geur, kleur, smaakstoffen  en conserveringsmiddelen. De overige ingredienten die wij gebruiken proberen wij zoveel als mogenlijk van organische oorsprong te betrekken.

Ondanks enkele zeer hete hotsauce varieteiten in ons assortiment , gaan wij niet mee in de race van heet, heter, heetst, smaak staat bij ons voorop. Smaken moeten in onze visie goed combineren en elkaar versterken. Less is more, de kunst van het weglaten, liever een hotsauce met 5 ingredienten die samen komen en in balans zijn, dan een ratjetoe met 15 ingredienten.

Chilipepers, groenten of fruit, kruiden en specerijen, azijn, zijn de hoofd ingredienten van onze hotsauce, met soms een verrassend extra ingredient. De azijn, de ene keer een witte of rode wijnazijn, de andere keer een appelcider azijn, zijn naast smaakmaker ook het ingredient die de concerverende werking geven aan het product, maar voeren nooit de boventoon in smaak.

Eenmaal bereid, word de sauce in flesjes afgevuld en krijgen naast de ingredienten sticker  ook onze karakterestieke Roberts Hotsauce sticker en zijn dan klaar om menig gerecht een spicey  smaak te geven. Van roerbakken, marineren van vlees en vis, een soep of saus net dat extra te geven, tot een onmisbaar ingredient in  een pikante dipsaus, en vele andere soms versassende toepassingen van Roberts Hotsauce. Graag laten wij bij recepten op deze website zien waar Roberts Hotsauce mee en bij te combineren is. 

© 2020 - 2024 Roberts Hotsauce | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel