Onze teelt

 

 

 

 

Om de kwaliteit van ons hoofd ingredient, de chili peper te kunnen waarborgen, en het proces van zaadje tot het eindproduct Roberts Hotsauce zoveel als mogenlijk in eigen hand te houden, telen wij zelf onze chili pepers.

Wij telen volgens het principe "met respect voor mens en dier" wat voor ons inhoud zo min mogenlijk in te grijpen in de teelt en zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Zo worden er in de kas diverse soorten roofmijten uitgezet als biologische bestrijding tegen spint en trips. Ook hangen er in de kas nestkastjes voor koolmezen, die op hun beurt ook weer schadelijke insecten eten, en natuurlijk het lieveheersbeestje en dan voornamelijk de larve daar van verorberen menig bladluis. Bemesting gebeurd voornamelijk met organische mest, en mineralen, maar ook niet in overdaad. 

Onze teelt vind plaats in een koude kas, waar de planten ruim de tijd krijgen om te groeien, en dat proef je. Omdat half februari, het moment dat de chilipepers gezaaid worden, het in een koude kas te koud is voor een goede kieming van de zaden, worden deze wel op warmte voor gezaaid. Als de zaailingen hun 2e echte bladpaar krijgen worden ze elk in een afzonderlijk eigen potje over gezet. Tot mei heeft de zaailing de tijd om tot een mooie sterke plant uit te groeien.  Eenmaal de pot ontgroeit, worden de planten uitgeplant in de kas, in de volle grond.  Om een sterk wortelgestel te krijgen, en daarmee een sterke plant, geven wij minimaal water om de wortels te dwingen zelf een dieper wortelgestel te maken en hun eigen water en voeding te zoeken.

 

Eenmaal aan de groei hebben wij weinig omkijken naar de plant, groter wordend plaatsen wij bamboe stoken ter ondersteuning. Na de bloei, als de chili pepers zich gaan ontwikkelen is die steun hard nodig, planten die tot wel 150 cm hoog kunnen worden dragen afhankelijk van het soort soms wel honderden vruchten. Vanaf augustus gaan de vruchten rijpen, met de oogst piek in september oktober met een uitloop tot het einde van het jaar. Eenmaal geplukt worden de vruchten verder verwerkt voor de productie van onze hotsauce en chili producten.

© 2020 - 2024 Roberts Hotsauce | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel